Osteopaat Bieke Maertens versterkt hier de praktijk.

Voor een eerste consult of vervolgbehandelingen, kunt u zich aanmelden via deze site.

Over Bieke:

“Na de middelbare school koos ik voor de opleiding tandheelkunde. Deze opleiding begon ik met veel enthousiasme, maar ik besefte snel dat dit niet de manier was waarop ik mensen wilde helpen. Ik wilde het lichaam als een geheel behandelen en niet op het microniveau dat ik zou hebben uitgeoefend als tandarts. Ik nam een jaar pauze in mijn studies en nam de tijd om mezelf beter te begrijpen en te ontwikkelen.

Na dat jaar koos ik voor osteopathie, omdat deze opleiding helemaal aansloot bij mijn filosofie over het lichaam en de geest van de mens. Ik begon het menselijke lichaam beter te begrijpen en leerde met mijn handen ook te voelen waar het probleem van de patiënt lag. Door de 8u per week stage leerde ik ook omgaan met patiënten met hun pijn, met hun emoties en hun ‘struggles’ in het leven. En hoe ik als osteopaat hierin al dan niet een verschil kan maken.

Op deze manier blijft osteopathie me steeds boeien en word ik steeds geprikkeld om verder te leren en te ontdekken. Met mijn masterthesis heb ik mij verdiept in patiënten met stemproblemen. Ik heb ontdekt dat osteopaten ook een ondersteuning kunnen bieden bij bepaalde types van stemstoornissen. Het overtuigde me nog meer dat osteopathie een ongelooflijk boeiend beroep is, waar ik me met volle enthousiasme aan zal toewijden. Ik zet me volledig in om ook voor u het verschil te bieden. “